PMR
kajian sejarah :D

Friday, 1 June 2012 @ 22:02 | 0 Comment [s]

Hai semua! Assalamualaikum kum kum. Apa khabar? Sihat? Aku sihat. Alhamdulillah kalau begitu. So, harini ialah hari ke satu.. dua.. tiga.. empat.. lima.. enam.. *tengok jari* aha! Hari ke sembilan cuti! Hoho holidays everyone. Yeyeh. Lol perlu ka kira? Ahahah -,- Kalau aku baru hari ke empat lah. Sebab minggu lepas ada kelas tambahan straight. Act kelas tambahan hari Ahad-Rabu, pastu hari Khamis tu ada kajian Sejarehh bersame teman-teman, jadi 5 hari lah semuanya, eceh. Kalau Form 3 atau bekas-bekas form 3 semua tau lah kan, kajian apakah maksudku ini. Hehee. Alaa kerja kursus tu laa. Untuk PMR. Nak tak nak, kena jugaklah  Takpa, fight for PMR! Chaiyokkkk! Bak kata cikgu,”La ni kamu usaha lah dulu, buat sungguh-sungguh, berkorban sat, tak lama aih. Setahun jaa.” Ngehngeh K setahun jaa. Pehtu bebas laa kan. Sat ja laa haha.

So bla bla bla, hari Khamis tu kan ada kajian Sejarah. Aku dengan kawan-kawanku yang lain:  Fyzah, Nabilah, Fitriyyah, Ainun, Aina Fatin (Kekna), Ibtisaam, dann Athirah pi lah tempat kajian tu. Tema dia makanan. So Ibtisaam kot, dia suggest Kedai Lazeez. Dia juai roti, kek dan pizza. Sapa tau? Yeay depan Aneka jaa haha. Buat apa jauh-jauh, dekat lagi senang. So kami pi sekali sebab senang sikit buat ramai-ramai, kalau buat sorang-sorang malu gak enn hihi. Nak kena tanya pemilik tu banyakkk gila, 3 pages kot! K dah... Haha.

Okay awainya tu kami dah bincang dan setuju nak berkumpul pukul 11 kat sekolah. Pukui 11 sharp kena ada kat sekolah pastu terus pi. Tengok-tengok aku yang lambat. Kuikui. Bangun awai dah, bukak jaa tv tengok-tengok ada Geek Charming! Aku dah la tak pernah tengok cerita tu, ahh tak kira nak perabeh jugak tengok cerita ni sampai “The End” hahaha. Cerita ni best gila. Tak nyesai aku tengok hihi. Sorry ya kawan-kawan, aku lebih pentingkan cerita ni daripada kajian tu hahaha. Rilek-rilek. Cerita tu mula pukul 9 am habis pukul 11 am. Haha memang ngam lah kan.

Aku tahu aku lambat haha. Dah habeh tu teruih mandi apa semua takdan nak breakfast sebab lambatt dah. Sokay. Aku pi sekolah haritu naik motor jeh. Pergh angin kencang level 1000 membuatkan tudungku tak jadi haha =.= Jangan pandang rendah dekat orang naik motor k. Hehheh. Lepastu ayah aku pi singgah bank pulak. Duit kekeringan letuw k takpa. Time tu jugak Aina call aku. Dia suruh aku pi terus Lazeez. Takyah mai sekolah dah. Sebab time tu depa dah tak larat nak tunggu aku agaknya. Huhuu lol. Pastu takpalah, pi lah Lazeez. Jumpa depa, happy gila, hai semua! Sory ai lambat ahaha. Nasib baik depa baik okay. Tak marah, senyum ja. Hehe. Okay post ni nak tunjuk gambaq jaa sebenaqnya! Hee ngee bee lee mee lol haha. Okay dah bai sila lah tengok. Takmau tengok pun takpa, boleh close tab hihi. Get ready, one, twoo, three…. Go!! :D


Inilah kedainya. Ala-ala cafe hehe

Nampak kak tudung hitam baju merah tu? Dialah owner kedai ni. Ya muda, baru 24 tahun :")

From left: Aina, Fyzah, Fitriyyah, Ibtisaam

Mukaku yang kekok tetiba heh =.=


Sebelum temu ramah.. kot.

Masa temu ramah! Kak tu nama dia Najiah.

Mula mula malu nak tergelak apa semua

Lepastu okay (Y) Kikiki

Aina tengok kamera satu lagi haha

Fyzah main pintu haha #dia sorang pakai baju biase

Lepastu Fyzah ready, fuyooo lawa nyeee

Athirah yang sangat baik

Nabilah yang suka gelakk, aku suka gelak dia very funny haha

Tengah tengok gambar depa

Fitriyah and Nabilah

Kak tu duk cakap apa tiau

Me with kak Najiah heee

They are siblings. Their name all starts with capital N
Okay tak larat dah, maybe nanti sambung pulak haha. Btw, esok aku akan ke Medan! Hihi so excited. Akan ke oversea buat kali keduanya. Haha baru kali kedua =.= Doakan aku selamat pi dan balik lah ye. Bye assalamualaikum, xoxo :'>

apa apa title pun yang saya letak, forget it -_-

Wednesday, 23 May 2012 @ 01:53 | 0 Comment [s]

Haiiii !!!!!!!!!! *waving excited kuasa lima juta darab pat tolak wawa* Haktuih. Apa ni? Haha dak dak. Hai assalamualaikum wbt! Apa khabar? ;) Sihat? Baguslah. Saya pun. Okbye love you :X

Saya sayang Umi saya.

Kan saya dah cakap ekekeke bye! xP

Sumpah hang kejam.

Wednesday, 9 May 2012 @ 01:56 | 0 Comment [s]

Assalamualaikum. Hai guys. Tengah petang disini. Entry yang paling emotional sedunia. Sumpah tak tahan. Sumpah tak tahan nak menangis. Sumpah kesian. Sumpah dia tu zalim. Sumpah dia tu tak berhati perut.

Copp. Apa sumpah-menyumpah ni? Mari saya ceritakan. Okay, sebenarnya online Twitter tadi. Lepastu nampak lah nama "Ira" trending. Siapakah Ira? Kawan saya? Kawan dia? Kawan hampa? Nope. Dia bukan sesiapa. Aku takkenal pun Ira ni sebenarnya. Yang aku nak tau, kenapa dia trending? Hotstuff mana ni? Kenapa orang cakap dia zalim dan kejam? Kenapa? Kenapa? Lepastu aku mula lah buat research sikit pasai Ira. Ada yang cakap dia duk penjara, ada yg cakap dia tu macam binatang. Lagilah aku kenapa. Kemudian hati berbicara, "Hampa ni dok kutuk org apaa, ingat hampa sempurna ka? Takbaik kutuk-kutuk org binatang lah apa lah bla bla bla...." Ya, itu yang saya cakap. Lepastu terbaca satu link. Aku pun tekan. Astaghfirullahalazim! Astaghfirullahalazim! Astaghfirullahalazim! *bukan video blue harap maklum* Awat jadi macam tu?! Awat hang kejam sangat?! Mai kat aku la budak tu! Dia tak bersalah! Dia tak berdosa! Dia kecil lagi! Baru 3 bulan!


Astaghfirullahalazim. Terkedu, terkelu, tergamam aku. Sampai hati dia. Sampai hati seorang ibu seksa, dera anak sendiri. Sampai hati dia pukul-pukul anak dia. MasyaAllah, apa dah jadi dengan dunia ni. Awat benda ni jadi. Memang, dunia dah nak kiamat. Dunia dah tak lama. Sedih aku tengok video tu. Tersebak, dan tiba-tiba menangis. Baru berapa saat aku tengok, dah tak sampai hati nak tengok. Dah tak sanggup nak tengok baby tu menangis. *close tab* Sumpah sedih. Kesian baby tu. Seriously, bagi kat aku lagi bagus. 

Apa yang saya nak sampaikan dekat sini, tolong bersyukur dengan apa yg Allah bagi. Bersyukur sebab hampa bahagia, sebab hampa lawa, sebab hampa ada parents yang sayang hampa sangat-sangat, yang selalu ada bila hampa sedih, yang selalu beli macam-macam untuk kita, dan kadang-kadang kita menangis sebab depa marah kita, janganlah benci. Depa marah tu sebab depa sayang kita. Sayang sangat-sangat. Alhamdulillah. Sembahyang tu bagi cukup. Dunia dah nak kiamat. Tak lama dah. Ya fakta. Terima kasih dan assalamualaikum, ciao.

Bayi didera? MasyaAllah. Hoi manusia, bayi tu faham tak BAYI. Baru lahir suci dari dosa tapi kenapa kau? Kalau tak reti jaga, jangan buat anak lah -Mirul Adzim

Ehem ehem

Thursday, 19 April 2012 @ 09:45 | 0 Comment [s]

Hai assalamualaikum readerzzz! Pe kabo? Sihat ka? Alhamdulillah. Saya pun sihat. Ni saya nak habaq kat hampa, saya dah delete semua post post yang dulu. Sikit habuk pun tak tinggai k hiks. Kenapa? Kenapa saya buat macam tu? Sebab saya rasa semua post saya sebelum ni semua merapu. Post yang macam childish gila bila baca balik haha lol. Ok ok takdak idea weh -_- Malu satt *tutup muka dengan tangan* Hmm bosan doh. Nak follow, follow lah. Nanti saya follow balik. Lagi senang kalau tinggal link kat ChatBox kkk bai assalamualaikum!

Ha apadia ha haa :pp 



The Disclaimer

Hai people. I'm Izzah Athirah. Fifteen. May Allah blessed us ;)
PMR is around the corner bebeh! :O K


Navigations!

Diary About Stuff Site


Let's Talk!


Friends!

Ana Husna
Apam Polkadot
Ashykin Azik


The Credits!

Template by : Farisyaa Awayy
Basecode by : Nurynn
Half Edited : Izzahh

Best View at GOOGLE CHROME!